‘Notarissen moeten nu over de brug komen’


De Limburger meldt benadeling honderdduizenden Nederlanders bij aankoop van een huis.

Een aantal notariskantoren heeft bij de aankoop van een huis hogere tarieven in rekening gebracht dan de noodzakelijke kosten. De kosten voor één akte van doorhaling bedragen €74,00 die wij als notariskantoor doorbetalen aan het Kadaster. Wij delen deze kosten door het aantal klanten dat in de akte wordt opgenomen. In het algemeen kunnen er gemiddeld tien klanten in één akte staan. Dit zorgt ervoor dat uw kosten laag zijn en u geen €74,00 aan ons betaalt.

Niet alleen bij de akte van doorhaling, maar ook voor inschrijving van de leverings- en hypotheekakte bij het Kadaster zouden hogere tarieven in rekening zijn gebracht. Wij brengen de daadwerkelijke kosten in rekening die vastgesteld zijn door het Kadaster.

De VEH (Vereniging Eigen Huis) roept iedereen op die een huis heeft gekocht om zijn notaris te vragen naar te hoge kadasterkosten. U kunt de kosten controleren op onze afrekening. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u mailen naar mail@notarisvenray.nl onder vermelding van uw dossiernummer. Wij helpen u graag verder.